Jocstone
Keizerin - Karen Miller

karen miller - keizerin
Ze is nog heel jong, de felle en wantrouwige Hekat, als ze als slavin wordt verkocht en vanuit haar dorp in het Woeste Noorden met de slavenkaravaan afreist naar Et-Raklion, de grootste en machtigste stad van het keizerrijk Mijak. Geslagen en verminkt weet ze te ontsnappen.

Uit angst voor haar achtervolgers sluit Hekat zich aan bij het leger van tienduizend van Raklion, de machtigste van alle krijgsheren van Mijak. Vastbesloten doorloopt ze de harde leerschool van de opleiding en ontwikkelt zich tot één van de meest gevreesde krijgers en messendansers van het leger van Heer Raklion.

Minstens zo machtig en gevreesd als de krijgsheren zijn de Godsprekers van Mijak. Ze zijn overal, in de dorpen, in de steden, en ze staan in nauw contact met de god en spreken zijn woord, dat overal in Mijak wet is. Ook Hekat staat inmiddels in nauw contact met de god. Door dat contact is ze er inmiddels van overtuigd dat voor haar een betere toekomst is weggelegd. Om die toekomstverwachting werkelijkheid te maken, waagt ze zich op een gevaarlijk pad, van valstrikken, strijd, ontrouw en verraad, waar ze tenslotte meedogenloos met zichzelf wordt geconfronteerd, op een wel heel verrassende en buitengewoon pijnlijke manier.
© 2020 jocstone Contact