Jocstone
Steve Jobs de Biografie - Walter Isaacson

Biografie-Steve-Jobs-Walter-Isaacson
Walter Isaacson, de auteur, gaf leiding aan onder meer CNN en Time Magazine en is een bekend biograaf. Voor zijn boek 'Steve Jobs de biografie' sprak Isaacson met bekenden van de Apple-oprichter en met Jobs zelf.

De biografie is geschreven met Jobs’ volledige medewerking. De auteur van het boek heeft over een periode van twee jaar meer dan veertig gesprekken met Jobs gevoerd. Daarnaast sprak Isaacson met meer dan honderd vrienden, familieleden, vijanden, concurrenten en collega’s zodat er een goede weergave is gemaakt van het leven en de intense persoonlijkheid van Jobs.

Jobs spreekt openhartig, soms zelfs hard, over mensen met wie hij heeft gewerkt en tegen wie hij heeft gestreden. En zijn vrienden, vijanden en collega’s geven net zozeer een oprecht beeld van zijn hartstochten, angsten, perfectionisme, verlangens, artisticiteit, streken en zijn obsessie met gezag, die zijn benadering van het bedrijfsleven en de innovatieve producten die daar het gevolg van waren, vormgaven. Jobs kon de mensen om hem heen tot grote woede en wanhoop brengen. Zijn persoonlijkheid en zijn producten hangen echter nauw met elkaar samen, net als Apples hardware en software, als onderdelen van een geïntegreerd systeem. Zijn verhaal is dus zowel inspiratiebron als waarschuwing en staat vol lessen over innovatie, karakter, leiderschap en waarden.

Walter Isaacson schreef op verzoek van Steve Jobs deze biografie. Isaacson, CEO van het Aspen Institute en voorheen chairman van CNN en hoofdredacteur van Time Magazine, schreef eerder bejubelde biografieën van Albert Einstein, Benjamin Franklin en Henry Kissinger.
© 2020 jocstone Contact