Een Feestmaal voor Kraaien - George R.R. Martin

Een feestmaal voor kraaien
In Een feestmaal voor kraaien is het strijdtoneel dat van de Zeven Koninkrijken, waar alles en iedereen in afwachting is van de verschrikkelijkste oorlog die ooit het land trof.

Immers, de Oorlog van de Vijf Koningen heeft Westeros verdeeld. De bloeddorstige, verraderlijke en geslepen Lannisters houden nu de IJzeren Troon bezet, daarbij gesteund door bondgenoten die net zo meedogenloos zijn als zijzelf.

Maar ook elders broeien de gemoederen. De Rode Bruiloft, zo genoemd vanwege de slachting onder de gasten, wier geschreeuw de muziek overstemde, heeft bij velen kwaad bloed gezet. De daders, de Freys, worden het mikpunt van gruwelijke wraakoefeningen. Ook de Martels van het zuidelijke Dorne willen hun doden wreken.

Op de IJzereilanden, herhaaldelijk met geweld onderworpen door de heersers van Westeros, neemt een nieuwe, wrede koning de plaats in van Balon Grauwvreugd. Hij is van plan zich voluit te mengen in de strijd om de Zeven Koninkrijken van Westeros. En dan is híj er nog, Petyr Baelish, die in het Adelaarsnest snode plannen smeedt.