Jocstone
Verraad in de Dalen - Kristin Cashore

Er heerst onrust in de Dalen. De troon van de jonge koning Nash wankelt. Zowel in het noorden als in het zuiden mobiliseren opstandige landheren hun troepen en beramen snode plannen om Nash af te zetten. Een oorlog is onafwendbaar. In de wouden en de bergen wemelt het van de spionnen en schurken.

De onrust in het land bedreigt ook de wereld van Vlam, half vrouw, half monster. Haar verbijsterende schoonheid laat niemand onverschillig en lokt de meest extreme reacties uit, van mannen én van vrouwen. Haat en liefde beheersen haar leven en maken een normaal bestaan zo goed als onmogelijk.

Haar redding, maar ook haar vloek is het vermogen de gedachten en gevoelens van de mensen om haar heen te beheersen.
De enige die niet gevoelig lijkt voor haar invloed is Prins Brigan...

Vuur is de prequel van het spannende De gave van Katsa en speelt zich zo'n dertig jaar eerder af..

Dit is de prequel van 'De gave van Katsa'*. Daarin is de hoofdfiguur een van de Begaafden. Die worden in dit deel geintroduceerd, maar zijn nog niet heel belangrijk. Vlam (17) is het enige monstermens in het Koninkrijk de Dalen. De monstermensen en dieren worden bewonderd, maar ook gevreesd. Zo is het ook met Vlam. Haar verpletterende schoonheid laat mensen haar liefhebben, maar ook haten. Zij kan de geest van mensen manipuleren en is daardoor nodig aan het hof waar de ondoorgrondelijke prins Brigan woont. Een oorlog dreigt en Vlam kan daarin een belangrijke rol vervullen. De auteur introduceert geen eenvoudige hoofdpersoon: een meisje zo mooi dat het haar alleen maar pijn doet. Vlam gaat al snel leven als personage en daardoor is het verhaal meeslepend. De liefdesgeschiedenis van Vlam ontwikkelt zich mooi en de verhaallijn over de dreigende oorlog en de vele personages zorgen voor extra diepte. Vrouwen en mannen voldoen niet aan rolpatronen, wat erg verfrissend is.
© 2020 jocstone Contact