Ritus - Markus Heitz

marcus heitz - ritus
Toen...
1764, Frankrijk. De bevolking van de Haute Loire leeft in angst omdat hun kinderen worden opgejaagd en vermoord. Wat is het voor verschrikkelijk Beest, dat geen jager kan vinden. De koning zet een torenhoge beloning op de kop van het Beest, zelfs het Vaticaan bemoeit zich ermee.

Onder de verschillende mannen die gedreven jacht maken op de onbekende verschrikking, treffen we de houtvester Jean Chastel, die een duister geheim met zich meedraagt. Toeval of niet, regelmatig kruist zijn pad dat van de abdis Gregoria die, zo blijkt al gauw, ook iets te verbergen heeft. Geen van beiden beseft slechts een pion te zijn in een spel dat tweehonderd jaar later nog niet is uitgespeeld.

Nu...
Voor de buitenwereld is Eric Von Kastell een gevierd kunstenaar die naam en faam vergaarde met zijn duistere, soms zelfs wrede expressionistische schilderijen. De buitenwereld weet echter niet dat Von Kastell de beelden opdoet in de lange nachten waarin hij jaagt op weerwolven en andere nachtwezens die mensen opjagen en vermoorden.

Als zijn vader tijdens een van deze jachten wordt gedood, gaat hij op zoek, naar de afstammelingen van het Beest dat in de achttiende eeuw een ware terreur uitoefende in de Haute Loire.